Cibulová omáčka s tofu

Cibulová omáčka s tofu
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:

2 velké cibule, kvalitní olej, 3 lžíce lahůdkové droždí (vločkové), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného margarínu, voda, tofu (uzené, marinované)

Postup:

V přiměřeném množství oleje smažíme na tenké plátky nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Poté ji zaprášíme moukou a krátce osmahneme, přidáme lahůdkové droždí, krátce promícháme a pomalu přidáváme vodu, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Za občasného míchání necháme omáčku několik minut probublat a dochutíme např. sójovou omáčkou či sypkým zeleninovým bujónem. Nakonec přidáme na kostičky nahrájené tofu (uzené nebo předem marinované a osmažené). Po mírném ochladnutí omáčku zjemníme rozpuštěním margarínu. Podáváme s těstovinami.

ilovetofu   Tagy: Omáčky Tofu   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty