1 kg brambor
celá menší nebo půl středně velké dýně hokkaidó
200 ml rostlinného jogurtu
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2cm kousek zázvoru
koření: římský kmín, sypké indické koření (garam masala, kari…)
50g arašídy na porci
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostky (cca o hraně 2cm), osolíme, okmínujeme a vaříme, dokud nezačnou měkknout (ale musí zůstat pevné). Na kvalitním oleji smažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, římský kmín přidáme hned souběžně s cibulí. Až začne zlátnout, přidáme dýni hokkaidó pokrájenou na malé kousky (přibližně stejné velikosti jako brambory), osolíme a restujem za pravidelného míchání několik minut, dokud hokkaidó nezačne měkknout.
Přistrouháme očištěný zázvor, česnek, zamícháme a na závěr zaprášíme indickým kořením (garam masala, kari…). Podlejeme horkou vodou, dusíme zhruba 5 minut, přidáme brambory. Vše zalijeme kelímkem rostlinného jogurtu a mícháme, dokud nebudou brambory a hokkaidó měkké.
Na vedlejší pánvi orestujeme na lžíci oleje arašídy a hlídáme, aby se nepřipálily. Sabdží můžeme jít samostatně, posypané orestovanými arašídy a s čerstvou zeleninou nebo s přílohovou rýží (basmati, jasmínová).