Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Tento kurz je věnovaný luštěninám, které jsou nekorunovanými královnami rostlinné stravy. Obsahují okolo 20% bílkovin, dostatek kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu. Najdete v nich vitaminy skupiny B a také řadu minerálních látek, jako je vápník, fosfor nebo železo. Navzdory těmto nutričním benefitům sní průměrný Čech k vlastní škodě jen okolo 2,5 kg luštěnin za rok. Přijďte na kurz a pojďme společně tuto statistiku zvrátit.
Na kurzu si připravíme a ochutnáme pomazánky, polévky i typově několik odlišných hlavních jídel různých světových kuchyní (mexická, indická, tradiční česká…) z hrachu, cizrny, sóji a různých druhů čočky a fazolí. Dozvíte se, jak luštěniny správně upravovat (namáčení, správné vaření), které z nich můžeme klíčit a jak. A navrch přidám spoustu tipů a fíglů. Přijďte poznat nové chutě i lidi.
Proč na kurz vyrazit?
- během 5 hodin stihneme uvařit 7 – 8 odlišných jídel – pomazánky, polévky, hlavní jídla, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
- recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit – získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
- odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
- po kurzu dostanete e-book s praktickými postupy, fígly a spoustou receptů
- vaření prokládám řadou praktických tipů (příprava, dochucování, skladování) a osvětluju některá výživová doporučení
- potkáváme se v malé skupince v domácím prostředí, kde se rychle skamarádí i plašší introverti
Komu je kurz určený?
- kurz je 100% veganský, takže všem zájemcům o rostlinnou stravu
- těm, kteří se zajímají o nové suroviny, chutě, pestré a zdravé stravování, bez ohledu na životní či výživový směr
- tento kurz není vhodný pro osoby s intolerancí či alergií na lepek
Kdo vás kurzem povede? Jmenuju se Pavel Ovesný (opravdu, není to umělecký pseudonym 🙂 ) a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Lektorování se věnuju řadu let a mými kurzy prošlo více než 1800 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.
Aktuální termíny (vždy od 10:00 do 15:30)
26.4. vyprodáno
25.5. 4 volná místa
Cena: 1800 Kč
Místo: Kobylá nad Vidnavkou
Chci se přihlásit nebo Chci kurz věnovat jako dárek
Jak se vám na kurzu líbí
“Okolnosti mě donutily zásadně změnit jídelníček. Vzhledem k tomu že jsem se doposud stravovala “běžným” způsobem, je pro mě hledání receptů a rad, jak s některými potravinami zacházet, opravdu důležité. Na kurzu jsem okoukala postupy a mohla se zeptat na konkrétní věci. “ Eva Kuptíková
“Dozvěděla jsem se hodně věcí co jsem potřebovala a to i nad rámec kursu.” Věra Šamořilová
“Byla jsem opravdu spokojená, jen snad nepřipravená na tak velké množství jídla…-)” Martina Junková
Chci se přihlásit nebo Chci kurz věnovat jako dárek
Časté dotazy
Jak funguje přihlášení?
Po kliknutí na tlačítko se dostanete na přihlašovací formulář, kde vyplníte vaše údaje a vystaví se faktura. Tu poté zaplatíte převodem na účet. Platba na místě bohužel není možná (z důvodů omezené kapacity, náročné přípravy a nákladů na suroviny potřebuji znát počet skutečných návštěvníků s předstihem).
Musím chtít být vegetarián/ka nebo vegan/ka?
Vůbec ne a takových účastníků bývá někdy i polovina. Dveře mají otevřené nejen zájemci o vegetariánství a veganství, ale také ti, kteří si chtějí rozšířit obzory a nechat přesvědčit o tom, že strava z čistě rostlinných zdrojů může být velice pestrá, vydatná a chutná.
Co když se nebudu moci kurzu zúčastnit?
Podrobně na všechny situace odpovídají obchodní podmínky. Ale zkráceně je to takto: pokud se včas odhlásíte (do 4 dní před kurzem), máte nárok na vrácení peněz nebo můžete přijít na jiný termín. Při zrušení 2-3 dny před kurzem máte možnost vrácení 50% ze zaplacené částky nebo můžete přijít na další termín. Při odhlášení 36 a méně hodin před začátkem zaplacená částka propadá, ale máte možnost za sebe poslat jinou osobu. Tyto podmínky mají ochránit časové a finanční náklady, vzniklé pořádáním kurzu. Účastníkům se ale vždy snažím vyjít maximálně vstříc.
Kde je proboha ta Kobylá?
Kobylá nad Vidnavkou (mapa) je vesnička na Jesenicku. Veřejnou dopravou je možné do ní dojet vlakem přestupem v Lipové lázni, která leží na trati Jeseník – Zábřeh na Moravě. S jedním přestupem můžete dojet z Olomouce (odjezd 6.56) nebo Brna (5.22), dvěma přestupy z Pardubic (6.22) nebo Prahy (5.22). Začátek i konec jednodenních kurzů je sladěný s příjezdy (v 9:39) a odjezdy vlaků (16:18), od zastávky je místo konání 150 metrů. Automobilem vede cesta z vnitrozemské Moravy přes Šumperk, Červenohorské sedlo a Jeseník, od Ostravy po hranicích s Polskem a z východních Čech nejlépe přes Polsko (Náchod – Klodsko – Javorník nebo Miedzylesie – Klodsko – Javorník).