Každý, kdo se odhodlá vypustit živočišné složky ze svého jídelníčku, má jinou odpověď na otázku proč. Důvody se liší od zdravotních po environmentální a etické. Škatulky stranou, tahle kuchařka je míněna jako inspirace pro kohokoli – vegetariány, vegany, skoro-vegany, lakto-ovo vegetariány, ty, kteří chtějí experimentovat s novými přísadami nebo rostlinnou stravou, ty, kteří o veganství nikdy neslyšeli, skeptiky, idealisty a možná i zažrané masožravce.
Martina Čermáková - Veg mňamky – Nejen pro vegan(k)y
Online kurz Rostlinný jídelníček
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme třeba luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka nebo dochucování. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí svého domova.
Zjistěte vícAktuální články
Živé kurzy veganského vaření
27.4. a 24.5. vždy od 10:00 do 15:30
Veganské vaření - tofu, tempeh, seitan a spol.
26.4. a 25.5. vždy od 10:00 do 15:30
Luštěniny v receptech světových kuchyní
11. – 13.4., 9. – 11.5. a 13.-15.6.
Víkendový veganský kurz
(luštěniny, alternativy masa, rostlinné jogurty a sýry)
Kurzy se konají v Kobylé nad Vidnavkou (okres Jeseník)
Kurzy rostlinného vaření na klíč
termín na domluvě, místo u vás doma
Aktuální recepty
Veganské vitamíny
Vitamin B12, vitamin D a omega 3 (EPA/DHA) jsou tři živiny, které by vám v rostlinném jídelníčku mohly chybět. Kdy, jak často a v jakých dávkách je doplňovat?