Medvědí česnek

Medvědí česnek
17. 03. 2023   Pavel Ovesný   Potraviny

Široké aromatické listy medvědího česneku oživí polévky, hodí se pro přípravu pest do těstovin a na posypání pomazánek nebo do špenátu. Působí také jako přírodní antibiotikum a připisuje se mu pozitivní vliv na celou řádu obtíží.

Jak poznat kvalitní výživový doplněk?

vitaminy a mineraly
03. 01. 2023   Lenka Špaček   Výživa

Je výhodnější získat vitamíny a minerály ze stravy nebo z doplňku. Podle čeho si vybíráte výživový doplněk? Jsou vhodnější liposomální nebo organické varianty? Po přečtení tohoto článku budete pro další výběr výrazně poučenější.

Černá čočka

černá čočka
27. 12. 2022   Pavel Ovesný   Potraviny

Černá čočka neboli beluga patří je mezi čočkami tou úplně nejmenší. Její drobná velikost ji přímo předurčuje k přidávání do různých jídel, ať už jsou to zeleninové saláty i různé druhy polévek. Připravit ji ale můžete i na kyselo nebo ji rozmixovat do pomazánky.

Rostlinné majonézy a tatarky

Veganské majonézy
19. 09. 2022   Pavel Ovesný   V kuchyni

Před pár lety byly rostlinné majonézy výjimkou, dnes existuje celá řada tradičních i veganských výrobců, které si představíme. A také se můžete inspirovat tipy, jak si rostlinné majonézy a tatarky s trochu trpělivosti můžete připravit doma.