Přirozené kořenění a dochucování jídel je skutečným uměním rostlinné kuchyně. Řekneme si pár slov o páté chuti umami a koukneme na zoubek nejčastějším ingrediencím, které vám pomohou doladit tu správnou chuť.
Patříte mezi milovníky kvásku? Zkoušeli jste ho i ve sladké kuchyni? Ještě ne? Připravili jsme pro vás pár osvědčených, jednoduchých sladkých receptů, které se u nás těší velké oblibě. Vyzkoušejte netradiční chutě a postupy, s jakým kypřily těsta naše babičky.
Šípky jsou ozdobou podzimu! Nezdobí však jen krajinu, ale také naše recepty. Blahodárnost šípků je známá od nepaměti, ale jejich skrytý gastronomický potenciál stále ještě leckoho překvapí. A co vy, už jste propadli kouzlu šípkového sirupu nebo koláče?
Dýně hokaido nabírá v českých kuchyní poslední roky na popularitě. Její využití ale nemusí končit jen u polévky nebo pečení. Vykouzlíte z ní například kaši, smoothie nebo hokaido hummus. Pojďme se s ní seznámit blíže.
Výrazná chuť, výrazná barva, výrazné přínosy pro naše tělo. Takto by se dala stručně charakterizovat červená řepa. Všichni o ni víme, všichni jsme ji někdy jedli. Ale využíváme celý její potenciál, který nám může nabídnout?
Polévkovar je kombinací rychlovarné konvice a mixéru. Kromě polévek zvládne také kaše, příkrmy nebo marmelády. Jeho filozofie je jednoduchá – dovnitř vložíte všechny ingredience, vyberete si některý z programů a za 20 – 30 minut se vrátíte k hotové polévce.
Už jste zařadili superpotraviny do svého jídelníčku? Nejspíše ano a ani o tom zatím nevíte! Superpotraviny nejsou jen cizokrajnými plodinami s vůni dálek, ale i naše staré dobré borůvky, mák, česnek nebo červená řepa! Jaké výhody nám nabízí, a to nejen pro naše tělo?
Existuje snad zelenina, která by měla celosvětově větší oblibu, než rajčata? Jí se k snídani, jen tak jako dopolední svačinka, k obědu i k večeři. Na rajčata je zkrátka vždy ta správná chvíle!
Sušička (na ovoce) může vypadat jako poměrně zbytný pomocník. To ale platí především pro základní typy sušiček s pláty, které se skládají na sebe a na většinou kromě sušení ovoce, zeleniny nebo hub širší využití nemají. Profesionálnější nástroje ale nabízí mnohem více muziky.
Zubní pasta v tabletách přináší nejen praktické výhody v používání, ale také laskavé benefity pro životní prostředí. Poslední dobou se tyto bonbonky staly trendem a každý takový hit ve prospěch přírody je u nás vítán s otevřenou náručí. Jaké to je přejít z pasty na tabletky?