Život bez mixéru už si nedovedu představit. Zvlášť od doby, co jsem si pořídil výkonnou stolní mašinu, která namele semínka na mouku a zvládne i oříšková másla. Základy principy mixování a fígle, které se mi osvědčily, jsem už několikrát přestavil veřejně – na konferenci Welcome Heutagogy!, prvním Naučmese festu nebo na večeru Tribalka. A minulý týden, 17. února, premiérově také jako workshop Mixér ninja.
Stihli jsme připravit asi deset různých pochutin, mezi kterými nechyběly pamlsky ze sezamu, paštika s kešu ořechy nebo hořkosladké raw kuličky. Tři hodinky utekly jako voda. Ale jelikož dorazila i kamarádka Evka z Evenue Photography, můžete nahlédnout pod víko mixéru 🙂 a prohlédnout si fotky (pro originální velikosti foto rozklikněte).
A jak se workshop líbil účastníkům? “Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací, nápadů a skvělé byly ochutnávky mixovaných pokrmů. Nejvíce mi chutnal rajčatový tatarák a raw kuličky,” zhodnotila Mixér ninju návštěvnice Ivana. Příjemně překvapený jednoduchostí receptů i chutí byl i další dorazivší, Pavel: “Zjistil jsem, že dobré jídlo se dá vykouzlit i z několika surovin a s pomocí normálních přístrojů.”