Mixér ninja ve fotografiích: smoothie, pomazánky, tatarák a spol.

startujeme mixér

Život bez mixéru už si nedovedu představit. Zvlášť od doby, co jsem si pořídil výkonnou stolní mašinu, která namele semínka na mouku a zvládne i oříšková másla. Základy principy mixování a fígle, které se mi osvědčily, jsem už několikrát přestavil veřejně – na konferenci Welcome Heutagogy!, prvním Naučmese festu nebo na večeru Tribalka. A minulý týden, 17. února, premiérově také jako workshop Mixér ninja.

Stihli jsme připravit asi deset různých pochutin, mezi kterými nechyběly pamlsky ze sezamu, paštika s kešu ořechy nebo hořkosladké raw kuličky. Tři hodinky utekly jako voda. Ale jelikož dorazila i kamarádka Evka z Evenue Photography, můžete nahlédnout pod víko mixéru 🙂 a prohlédnout si fotky (pro originální velikosti foto rozklikněte).

A jak se workshop líbil účastníkům? “Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací, nápadů a skvělé byly ochutnávky mixovaných pokrmů. Nejvíce mi chutnal rajčatový tatarák a raw kuličky,” zhodnotila Mixér ninju návštěvnice Ivana. Příjemně překvapený jednoduchostí receptů i chutí byl i další dorazivší, Pavel: “Zjistil jsem, že dobré jídlo se dá vykouzlit i z několika surovin a s pomocí normálních přístrojů.

startujeme mixér
ještě chvíli a dostaneme tahini
sezamezán
sezamová pochoutka
baby špenát pro smoothie greenhorny
komu se nelení, tomu se zelení
Rákosníčkovo bahýnko
sušená rajčata a klíčky
paštika s kešu
ochutnávky
datlové lanýžky
rajčata na tatarák
tataráček namixován
... a rozhodně chutnal
nápoj zdraví z Podsá...ehm...konopí
slunečnicové semínko - vděčný pomazánkový základ
Tagy: Smoothies   Kategorie: Novinky

 

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

Související články