Kuchaři Daniel Mongraw a Fatih Guven z londýnské restaurace Saf, profesionální hasička a vytrvalostní běžkyně Fiona Oakes, dietoložka z Národní zdravotnické služby Sandra Hood, fitness instruktorka a čerstvá maminka Hester Campbell, poslankyně britského parlamentu Kerry McCarthy, poradce v biozemědělství Graham Cole a farmář Iain Tolhurst jsou hrdiny půlhodinového snímku propojování (v originále Making the Connection) z dílny The Vegan Society.
Jejich očima film nahlíží z různých úhlů na problematiku veganské stravy:
– jak vykouzlit jídlo, které nejen dobře chutná, ale je taky pastvou pro oči
– jak sestavit jídelníček, tak by obsahoval všechny živiny, vitamíny a minerály, který uspokojí nejen běžného strávníka, ale také sportovce nebo kojící maminku a její dítě
– proč veganská strava vyžaduje mnohem nižší potřebu vody a rozlohy polí v souvislosti s rychle stoupajícím počtem lidí na Zemi a neudržitelným “západním” stylem stravování a výrazně snižuje produkci skleníkových plynů při chovu skotu
Česká verze není na Youtube momentálně k dispozici.