Bramborové knedlíky plněné uzeným tofu

plněné bramborové knedlíky vegan
Počet porcí: 12 menších knedlíků
Doba přípravy: 1hodina
Ingredience:

600g brambor
120g hrubé mouky
40g krupice
1 balení uzeného tofu
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
sůl, pepř, celý kmín, olej
kysané červené zelí
trošku hladké mouky

Postup:
  1. Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory z vody vyjmeme a necháme přes noc vychladit.
  2. Druhý den dáme do hrnce zelí a zalijeme hrnečkem vody. Přidáme 1/2 lžičky celého kmínu a 1/2 lžicky soli. Promícháme a přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a pod pokličkou necháme vařit 20 – 30 minut doměkka.
  3. Tofu a 1 cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Posolíme a opepříme. Poté přidáme 2 lžíce rajského protlaku a pořádně promícháme. Dáme stranou z plotny vychladnout.
  4. Na plotnu dáme větší hrnec, který naplníme vodou a přivedeme k varu. Osolíme lžičkou soli.
  5. Uvařené brambory z předchozího dne oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme 120g hrubé mouky a 40g krupice. Osolíme. Těsto rychle propracujeme a rozdělíme si ho na 3  díly. Poté každý z těsto dílů postupně rozválíme na pracovní desce posypané troškou hladké mouky. Větší sklenicí vykrajujeme kolečka (ja použila půllitrový kelímek). Každé kolečko naplníme připravenou směsí z tofu a cibule. V dlani prsty zavřeme a vytvarujeme knedlík.
  6. Knedlíky vkládáme do připravené osolené vroucí vody a vaříme 15 – 20 minut.
  7. Dokončíme zelí – druhou cibuli nakrájíme nadrobno a na trošce oleje osmažíme. Zaprášíme 1 lžící hladké mouky a chvilku společně restujeme. Přendáme do hrnce k zelí, promícháme a pár minut ještě společně povaříme. Zelí dosladíme podle chuti.

 

Dobrou chuť ! 🙂

Související recepty