Salát z červené čočky

Salát z červené čočky
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:

1/2 hrnku červené čočky
200g oblíbeného listového salátu nebo mix
hrst cherry rajčat
1 žlutá nebo oranžová paprika
1/2 lžíce šťávy z citronu
1/2 lžíce rostlinného sirupu (pro nevegany medu)
1/2 lžíce dijónské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, petrželka
hrst oblíbených ořechů
1/4 červené cibule

Postup:
  1. Půl hrnku červené čočky propláchneme ve vodě a vložíme do hrnce. Zalijeme jedním hrnkem studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme maximálně 8 minut. Nechceme ji rozvařit. Chceme, aby byla v salátu spíše křupavá.
  2. V míse smícháme různé druhy salátů – podle toho, jaké máme rádi. Můžeme koupit již připravený mix salátů (polníček, rukola, špenátové listy, apod). Přidáme nakrájená cherry rajčata a papriku na malé kousky. Nakonec přidáme vychladlou uvařenou červenou čočku.
  3. Připravíme dresing – smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu,1/2 lžíce dijónské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou (nebo sušenou) petrželku. Dresing zlehka vmícháme do salátu.

 

Tip 😉

Do salátu můžete přidat nasekané oblíbené ořechy a ozdobit červenou cibulí nakrájenou na malé proužky.

Související recepty