Těsto
400g hladké mouky
špetka soli
1 balíček sušeného droždí (7g)
200ml vlažné vody
Náplň
100ml sójové smetany
1 balíček marinovaného tofu
3 cibule
2 stroužky česneku
6 sušených rajčat
sůl, pepř, petrželka
1 lžíce lahůdkového droždí
- Do mísy nasypeme hladkou mouku, sušené droždí, špetku soli a nalijeme vlažnou vodu. Smícháme a zapracujeme do hladkého těsta. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout hodinu.
- Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, zasypeme troškou hladké mouky a znovu propracujeme. Válečkem vyválíme na tenký plát. Zapneme si troubu na 220 stupňů.
- Těsto přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme použít klasický čtvercový či obdélníkový plech nebo formu na koláč (formu vymažeme a vysypeme moukou).
- Nalijeme smetanu a rozmažeme mašlovačkou po celé ploše. Rozprostřeme tofu nakrájené na tenké plátky, zasypeme nakrájenými sušenými rajčátky a česnekem nakrájeným na malé kousky. Na konec zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka.
- Osolíme, opepříme a posypeme lahůdkovým droždím.
- V předehřáté troubě pečeme 15 – 20 minut (do zezlátnutí okrajů koláče)
- Po upečení posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou.
Tip
Předtím než dáte koláč péct, potřete mašlovačkou okraje koláče olivovým olejem.