Dušená mrkev se seitanem

Dušená mrkev se seitanem a vařeným bramborem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:

1 balení seitanu special
5 velkých mrkví
1 cibule
řepkový olej
koření – sůl, pepř, kmín celý, sojová omáčka
brambory

Postup:
  1. Den předem si naložíme seitan – rozkrájíme ho na větší kousky, dáme do zavíratelné krabičky spolu s trochou oleje, jednou až dvěmi lžicemi sojové omáčky, jednou menší cibulí nakrájenou nadrobno. Osolíme, opepříme a promícháme. Zavřeme a vložíme do lednice.
  2. Druhý den naložený seitan vložíme na rozpálený olej (hrnec nebo hluboká pánev) a pět minut “maso” opékáme.
  3. Přidáme na půlkolečka nakrájenou očištěnou mrkev, společně restujeme přibližně 10 minut (dokud mrkvička nezíská krásný zlatavý nádech). Poté podlijeme hrnečkem vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. V průběhu zkontrolujeme a podlijeme vodou.
  4. Mezitím si připravíme přílohu – oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme studenou vodou. Přidáme lžičku soli a čtvrt lžičky celého kmínu. Vaříme do změknutí brambor (cca 15 minut,, záleží na velikosti). Vodu slijeme.
  5. Naběračkou odebereme část mrkve se seitanem, stranou ponorným mixérem rozmixujeme dohladka a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme. Tím se nám směs krásně zahustí. Dosolíme a opepříme podle chuti.
  6. Podáváme s čerstvou petrželkou. Dobrou chuť ! 🙂

Související recepty