Dýňové dortíky

Dýňové dortíky
Počet porcí: 5
Doba přípravy: 40 minut + doba vaření dýně
Ingredience:

Spodní část
80 g rozpuštěné kvalitní čokolády
120 g dýňového pyré
40 g kokosového cukru
20 ml oleje
80 g hladké špaldové mouky (můžete použít bezlepkovou variantu)
30 g kakaa
½ polévkové lžíce škrobu
¼ čajové lžičky jedlé sody

Vrchní část
120 g dýňového pyré
1 lžíce škrobu
50 ml mandlového mléka
30 g kokosového cukru
¼ čajové lžičky skořice
¼ čajové lžičky mletého zázvoru

Postup:

Začnete tím, že si uvaříte dýni, kterou rozmixujete na dýňové pyré. Jakmile budete mít pyré hotové, zapněte troubu na 180 °C.

V první řadě připravte spodní vrstvu. Rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s rozmixovanou dýní, olejem a kokosovým cukrem. Důkladně promíchejte a přidejte zbylé ingredience.
Obdobným způsobem jednoduše smíchejte suroviny na vrchní část.

Navrstvěte obě části a pečte v malých porcelánových mističkách o průměru 6,5 cm. Na tuto velikost směs vystačí na 5 dortíků.

Pokud chcete vytvořit velký dort nebo péct ve větší nádobě, do obou vrstev použijte dvojnásobné množství surovin a do obou vrstev přidejte ještě lžíci škrobu.

Při teplotě 180 °C pečte asi 25 minut, v případě velkého dortu asi 40 minut.

Související recepty