2 hrnky adzuki fazolí (uvařit)
2 lžíce vanilkové Hrašky rozmíchané v 6 lžicích vody
1 a 1/2 hrnku hladké celozrnné mouky
1/2 hrnku kakaa
1/2 hrnku cukru
2/3 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
1 prášek do pečiva bez fosfátů
100 g hořké čokolády
Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody.
Fazole po uvaření slijte a nechejte zcela vychladnout. Do mixéru dejte fazole, Hrašku, olej, rostlinné mléko a rozmixujte na kaši.
V míse promíchejte kakao, sušenou třtinovou šťávu, mouku, prášek do pečiva a nasekanou čokoládu. Přimíchejte rozmixovanou směs, důkladně promíchejte a nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 40 cm). Pečte při 170°C v předehřáté troubě zhruba 35 – 40 minut.
Tip: Brownies můžete vylepšit čokoládovou polevou. Servírovat můžete se lžící kokosové zakysané smetany, která krásně ztlumí sladkost moučníku.
Dobrou chuť!
Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.