1,5 hrnku uvařené cizrny (nebo obsah 1 plechovky)
1/4 střední dýně hokkaido
2 stroužky česneku
1-2 cm zázvoru
1 lžička kari koření
plechovka kokosového mléka
kokosový olej
limetka
1 hrnek jasmínové rýže
Cizrnu přes noc namočte. Ráno vyměňte vodu, lehce osolte a uvařte do měkka. Protože to trvá 80 – 90 minut, doporučuju si uvařit větší množství, část nechat v lednici (třeba na hummus) a část zamrazit. Pokud spěcháte, můžete využít cizrnu z plechovky.
Dýni hokaido pokrájejte na malé kostky, podobné velikosti, jako je cizrna. Na pánvi rozehřejte lžíci kokosového oleje a na středním plameni lehce posolenou dýni 5 minut opečte, aby částečně změkla. Přidejte česnek nasekaný na menší kousky a nastrouhaný zázvor, minutu restujte a vše zaprášete lžičkou kari koření. Doplňte okapanou cizrnou a zalejte kokosovým mlékem.
Za občasného míchání nechejte 10 minut zhoustnout omáčku, dýně mezitím úplně změkne. Zakápněte pár kapkami limetkové šťávy a těsně před koncem přidejte nasekanou nať koriandru. Vhodnou přílohou je lepivější druh rýže, jako je např. jasmínová.
Sháníte cizrnu? Kupte si ji ještě dnes online v eshopu Grizly.cz.