Houbový závin

Houbový závin
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut pečení
Ingredience:

1 balíček listového těsta

400 g čerstvých hub (lesní houby nebo hlíva)
1 větší cibule
olej na smažení
koření (houbové koření, majoránka, pepř)
sůl

Postup:

Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Podlejeme je několika lžícemi vody a necháme za občasného promíchání dusit, dokud nezmenší objem a nepustí a neodpaří většinu vody. Na pánvi na 3 lžících oleje osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme houbové koření (z rozemletých sušených hub), necháme rozvonět a přidáme podušené houby. Pět minut restujeme společně a podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku, popř. česnek.

Listové těsto (pokud už není připraveno) rozválíme na 3 mm vysoký obdélníkový ovál. Houby navrstvíme do střední části, okraje těsta překlopíme přes ně a lehce přimáčkneme konce. Potřeme olejeme a v rozehřáté troubě pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut. Necháme zchládnout a pokrájíme.

Pavel Ovesný   Tagy: Houby   Kategorie: Snídaně

Související recepty