Zelo-bramborové sabdží

Zelo-bramborové sabdží
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:

1/2 hlávky většího nebo 1 hlávka menšího bílého hlávkového zelí
5 až 7 středně velkých brambor
2 rajčata
2 cm zázvoru
2 – 3 stroužky česneku
1 lžička římského kmínu
po 1/2 lžičce kurkumy, mlétého koriandru, garam masala
chilli paprička nebo chilli prášek podle chuti

Postup:

Na rozpáleném oleji zpěníme římský kmín. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Přidáme jedně nastrouhaný zázvor a česnek, na chvíli orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata a pokud stojíme o pálivější verzi a také dvě menší chili papričky. Po zhruba dvou minutách, restujeme asi 2 minuty. Přidáme kurkumu, garam masala a mletý koriandr. Restujeme asi 2 minuty nebo dokud rajčata nezměknou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory a zelí, osolíme a dusíme do změknutí. Podlijeme půl hrnkem vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí.

Související recepty