Čirokové rizoto s tempehem

Čirokové rizoto s tempehem
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:

1 hrnek suchého čiroku
1 balení ochuceného tempehu (uzený, smažený…)
půl menší cukety
půl menšího pórku
paprika
cibule

Postup:

Nouze naučila Dalibora housti a nuzné domácí zásoby rýže mě konečně donutily vyzkoušel čirok, který se mi ve spíži bez užitku válel snad čtvrt roku. Čirok patří mezi obiloviny, neobsahuje lepek a chuťově bych ho popsal někde mezi kulatozrnou rýží, ječnými kropami a jáhly. Jeho příprava je podobná jako u ostatních obilovin. To znamená – uvařte jej v dvojnásobném množství osolené vody, hotový je za cca 20 minut.

Mezitím jsem v hluboké pánvi osmažil nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začínala zlátnout, přidal jsem na menší kostky pokrájený tempeh a zeleninu (v mém případě cuketu, mrkev, papriku, pórek). Pár minut jsem vše nechal restovat, poté jsem přidal uvařený čirok, lehce podlil vodou, lehce přisolil a za stálého míchání nechal ještě dvě minuty spojit chutě dohromady.

Související recepty