Veganské lasagne s boloňskou omáčkou z červené čočky

Veganské lasagne s boloňskou omáčkou z červené čočky
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:

1 cibule
2 větší rajčata
1/2 hrníčku červené čočky
1 hrnek vody
1 hrnek rajčatového pyré
pepř (česnekové grilovací, bazalka, sůl, pepř, libeček…)

1 balíček lasagny
bešamel ze sójového mléka (mléko + mouka + sůl)
veganský sýr (např. Violife)

Postup:

Lasagne s boloňskou omáčkou z červené čočky, bešamelem ze sójového mléka, sýrem Violife, rajčaty a čerstvou bazalkou.

Omáčku připravíme tak, že osmažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme dvě větší rajčata, spařená, oloupaná a pokrájená na malé kousky, půl hrnku červené čočky, cca dvě deci vody a stejné množství rajčatového pyré. Okořeníme (česnekové grilovací, bazalka, sůl, pepř, libeček…) a vaříme do změknutí čočky asi 15 minut. Do zapékací misky naklademe střídavě plátky lasagní a omáčku, poslední vrstvu zalijeme bešamelem ze sójového mléka a pokryjeme plátky veganského sýra Violife (případně využijeme nastrouhaný bloček jiného vegan sýru – např. Veganline). Zapečeme v troubě.

Související recepty