Jablka s oříškovou polevou

Jablka s oříškovou polevou
Postup:

Když jsem před několika lety experimentoval s živou stravou, snídával jsem většinou jen ovoce. Docela rychle jsem shodil pěkných pár kilo, ale částečně i na úkor svalové hmoty. A taky jsem míval brzy po snídani znovu hlad. Vyřešili to zelené smoothies, ale toužil jsem ještě po typově odlišném jídle. A tak jsem přes posyp pokrájených jablek rozmixovaným mákem došel až k semínko-oříškové polevě, kterou můžete připravit v mnohých obměnách.

Tentokrát jsem do mixéru přidal malou hrst namočených mandlí, lžíci lněného semínka (přidá omega3 mastné kyseliny a taky polevu zahustí), 6-7 sušených datlí a lžíci karobu. Přidal jsem vodu, rozmixoval do hladka a zalil tím na talíři pokrájená jablka. Mňam!

Související recepty