Zeleninový wok s citrónovou příchutí

Zeleninový wok s citrónovou příchutí
Ingredience:

daikon
brokolice
žampióny

Postup:

Hluboká pánev wok je skvělý vynález, že jo? Opravdu se mi líbí intenzivní práce stálého rychlého míchání se dvěma velkými dřevěnými lžičkami, v obrovské pánvi nad velkým ohněm. Je to něco velmi primitivního – jako by člověk byl v kontaktu s podstatou původního ohně. Tentokrát jsem zwokovala: listy divoké čekanky, čínské zelí, cibuli, mrkev, daikon, červenou ředkvičku, brokolice, fenykl, cuketu a žampiony. Začala jsem s cibulí a houbami, pak tvrdší zeleninou a na konci to měkčí a listnatou. Co dělá toto jídlo tak zvláštní? Moje citronová omáčkou – polévková lžíce shoyu, polévková lžíce mirinu, půlku lžičky citronové šťávy, půlku čajové lžičky práškového zázvoru, jednu čajovou lžička rýžového sladu a jedna čajová lžička strouhané citronové kůry. Abych přidala bílkoviny, namarinovala jsem tempeh a upekla ho do křupava v troubě.

Související recepty