Pesto z dýňových semínek

Pesto z dýňových semínek
Počet porcí: 5 porcí
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:

1 hrnek dýňových semínek
1/4 hrnek olivového oleje
stroužek česneku
1 lžička octa
2 lžičky shiro misa
hrstka čerstvých bazalkových listů

Postup:

Tento recept pochází z mé oblíbené kuchařské knihy Susan Marque, zaměřené na vyčištění kvasinek v těle. Pesto, které je výborné třeba na těstovinách, zvládnete za několik minut – stačí mít mixér. Vzala jsem 1 hrnek dýňových semínek a opekla je na mírnějším ohni na pánvi, dokud nezačaly pukat. V mixéru jsem je pak smíchala se 1/4 hrnkem olivového oleje, velkým stroužkem česneku, 1 lžičkou octa, 2 lžičkami shiro misa a hrstkou čerstvých bazalkových listů. Podle potřeby jsem přidávala vodu, aby se pesto dobře mixovalo. Silnější mixér dokáže vykouzlit skutečně hladkou směs.

Související recepty