Zapečené těstoviny a rýže s “sýrově” tempehovou polevou

Zapečené těstoviny a rýže s "sýrově" tempehovou polevou
Ingredience:

2 hrnky pohankových těstovin
1 hrnek hnědé rýže
zelenina – řapíkatý celer, pórek, mrkev
koření: shoyu, uzená paprika, sušené oregáno

1 balíček ochuceného tempehu
1 lžíce lahůdkového droždí
kukuřičný škrob

Postup:

Uvařila jsem samostatně dvě porce pohankových těstovin (2 hrnky) a dvě porce dlouhozrnné hnědé rýže. Nechala jsem obojí vychladnout a ve velké misce jsem je smíchala s nakrájenou zeleninou – celerovým stonkem, pórkem a nastrouhanou mrkví. Směs jsem dochutila sojovou omáčkou shoyu, uzenou paprikou a sušeným oregánem a vložila do pekáčku. Jako svrchní vrstu jsem připravila nastouchaný ochucený tempeh (uzený či smažený) se lžičkou lahůdkového droždí a lžíce škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pekla jsem v troubě, dokud povrch nebyl křehký a hnědý.

Související recepty