Pečená zelenina s kapustou

Pečená zelenina s kapustou
Ingredience:

1,5 kg zeleniny (např. 4 menší brambory, 3 střední červené řepy, mrkev a 400g dýně Hokkaido)
6 lžic oleje (olivového)
sůl
pepř
1 cibule
1 rajčatový protlak
2 konzervy loupaných rajčat
oregano
200 g kapusty

Postup:

Předehřejeme troubu na 250 °C. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče. Promícháme se 3 lžícemi oleje, osolíme a pečeme s občasným promícháním asi 45 minut, dokud není měkká. (Dýni přidáme asi o 10 minut později.)

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme protlak a asi minutu mícháme. Pak rozmačkáme/rozkrájíme loupaná rajčata a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a necháme probublávat. Můžeme přidat trochu vody (asi sklenici, dle požadované hustoty). Na 5 minut pak přidáme nasekanou kapustu, aby změkla.

Smícháme s upečenou zeleninou a dochutíme. Podáváme např. s pečivem.

Související recepty