Veganský tatarák

tatarak
Ingredience:

4 menší brambory ve slupce
3 lžícemi slunečnicových semínek
5 ks sušeného rajčete (nakládaného v oleji)
cibule
5 větších stroužků česneku
3 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hořčice,
lžíci kvalitní sojové omáčky
lžičku mletého kmínu
4 lžičky sladké a lžičku uzené papriky
sůl a pepř

Postup:

Uvařte 4 menší brambory ve slupce, nastrouhejte, zlehka rozmixujte s 3 lžícemi předem namočených slunečnicových semínek, cca 5 kousky sušeného rajčete (nakládaného v oleji), nadrobno nakrájenou osmaženou cibuli, 5 větších stroužků česneku, 3 – 4 lžícemi rajčatového protlaku, 2 lžíce hořčice, lžíci sójovky,lžičku mletého kmínu, 4 lžičky sladké a lžičku uzené papriky. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Související recepty