Dýňovo-cizrnové pyré s rýží

cizrno-dynova-kase
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

dva hrnky nakrájené dýně
dva hrnky uvařené cizrny
olej
koření (garam masala, kari, popř. trocha chilli)
kokosové mléko (volitelně)

Postup:

Na oleji orestujeme na kostky pokrájenou dýni (hokaido můžeme i se slupkou, tvrdší dýně raději zlehka oloupeme) a necháme zlehka změknout. Přidáme koření (sůl, garam masala nebo kari), necháme je provonět a podlijeme půl hrnkem horké vody. Přidáme předem uvařenou cizrnu. Společně dusíme, dokud dýně není měkká. Pokud máme po ruce, může přidat pro zjemnění pár lžic kokosového mléka. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem na hrubější kaši, která by však měla zůstat hustější. Podáváme s rýží.

Související recepty