Těsto:
200 g rýžové mouky
150 g tapiokového škrobu nebo mouky
10 lžic hnědého cukru
lžička jedlé sody
5 lžic kakaa nebo karobu (já dala karob)
2 hrníčky vlažné vody (malé)
2 hrníčky oleje
Poleva1:
vanilkový pudink
rýžové mléko
cukr
ovoce
Poleva2:
agar
cukr
Ingredience na těsto smícháme, nalijeme do vymazaného pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Když korpus vychladne, tak uvaříme pudink dle návodu, který můžeme zahustit trochou agaru. Nalijeme pudink na koláč a naházíme ovoce, které máme (meruňky, rybíz, maliny, třešně).
Počkáme až pudink schladne. Připravíme si agar dle návodu a opatrně polijeme pudinkovou vrstvu. Koláč není úplně jednoduchý na přípravu, ale je naprosto vynikající! Jde o poupravený recept od Kuchařky ze Svatojánu: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2013/07/vegansky-merunkovy-dort.html