Bulgur s mungem a olivami

Bulgur s mungem a olivami
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

2 hrníčky bulguru
1 hrníček loupaných mungo (nebo den před tím namočených – neloupaných mungo)
olivy tmavé
kapary
rajčata
salát
sojová omáčka
ume ocet nebo šťáva z jednoho citrónu
slunečnicová semínka

Postup:

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody – tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 – 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu a občas ochutnejte, zda je bulgur a mungo hotové. Bulgur s mungem smícháme se zeleninou a semínky, osolíme – pokud nepoužijeme ume ocet, který solí. Přilijeme sojovku a dobrou chuť!

Velmi chutné, jednoduché a rychlé jídlo.

Související recepty