Květák s brambory po indicku

Květák s brambory po indicku
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

šest větších brambor
menší květák
malý kousek zázvoru
garam masala
olej

Postup:

Jednoduché minimalické jídlo, jehož příprava nezabere příliš času. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostky, květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky, části košťálu pokrájíme na menší kousky. Uvaříme ve společném hrnci v osolené vodě do měkka a vodu zcedíme.

V hluboké pánvi zpěníme na troše oleje polévkovou lžíci koření garam masala (můžeme použít i kari), malý kousek najemnou nastrouhaného zázvoru, promícháme společně s bramborami a květákem a chvíli necháme restovat. Zjemnit můžeme trochou citrónové šťávy.

Související recepty