Seitanové plátky s květákovou kaší

Seitanové plátky s květákovou kaší
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:

seitan
ingredience na marinádu (olej, sojová omáčka, pepř, česnek…)

menší květák
lahůdkové droždí
olej
sůl nebo zeleninový bujón

Postup:

Pokud už nemáme přímo koupený seitan ochucený, vyrobíme si jej buď klasickým způsobem z mouky anebo využijeme polotovar v prášku, ke kterému přidáme vodu. Seitan pokrájený na plátky uvaříme zhruba hodinu v silnějším nálevu (zelenina, zeleninový bujón, koření, sojová omáčka). Plátky naložíme přes noc do marinády, kterou si upravíme podle chuti (olej, česnek, pepř, sojový omáčka, koření, můžeme využít i část nálevu). Poté je orestujeme na pánvi – na povrchu se udělá kůrčička, vevnitř jsou tyhle “rostlinné steaky” plné šťávy.

Květák omyjeme, rozebereme na menší růžičky a dáme uvařit v mírně osolené vodě do měkka. Vodu poté slijeme (případně necháme jen trochu na dně hrnce) a ponorným mixérem květák rozmašírujeme na hladkou kaši. Na ochucení přidáme dobrý olej (já jsem využil po oříškách chutnající omega-3 od Alnatury), špetku zeleninového bujónu nebo soli, po příznivce výraznějších chutí doporučuju také trochu lahůdkového droždí.

Pavel Ovesný   Tagy: Květák Seitan   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty