balení sojových kostek (100g)
středně velká cibule
2 lžíce červené curry pasty
velká plechovka kokosového mléka
2 stroužky česneku
lžíci třtinového cukru
menší lilek
zelené fazolky
různě barevné papriky
1 chilli papričku
šťáva z půlky citrónu
několik lístků čerstvé bazalky
Balení sojových kostek uvařte 10 minut v 0,75 litru zeleninového bujónu, nebo připravte už den předem podle univerzálního návodu na přípravu sójového masa.
Na troše oleje nechejte ve větším hrnci zesklovatět cibuli nakrajenou na pulkolečka, poté přidat a nechat rozvonět curry pastu a plechovku kokosového mléka.
Uveďte do varu a přidejte postupně česnek, třtinový cukr, lilek pokrájený na větší kostky, přepůlené fazolky (čerstvé nebo zmražené).
Nechejte vařit čtvrt hodiny, přidejte šťávu z půlky limetky, bazalku, zcezené sojové kostky a nechat ještě chvíli povařit. Vhodná příloha je jasmínová rýže.