balení sojových plátků (cca 50g na 1 porci)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sojové omáčky
5 stroužků česneku
menší cibule
1 lžička curry pasty
pár kapek citrónové šťávy
(volitelně) solamyl
Sojové plátky povaříme v řádně okořeném nálevu zhruba půl hodiny, poté je necháme okapat a vytlačíme z nich přebytečnou vodu. Mezitím si připravíme marinádu, kterou lze různě obměňovat, já jsem tentokrát smíchal olivový olej, tamari omáčku, česnek protlačený (nebo nastrouhaný na jemném sítku), nadrobno nakrájenou cibuli, curry pastu a přidal trochu vývaru z vaření. Marinujeme nejlépe přes noc. Po namočení plátků jsem přidal ještě bramborový škrob, aby marináda zhoustla a při smažení udělala kůrčičku (místo pánve samozřejmě můžeme použít gril). Podáváme s bramborem, sojanézou a zeleninovou oblohou.