Špagety s tofu a sezamezánem

Špagety s tofu a sezamezánem
Ingredience:

balíček kvalitních špaget (200g)
uzené tofu
sušená rajčata
olivy
popř. naklíčené semínka, mungo

40g sezamové semínko
20g lahůdkové droždí
sůl

Postup:

Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly trochu tužší na zkus. V pánvi na olivovém oleji osmahněte na drobné kostičky pokrájené tofu. Jakmile dostane kůrčičku, přidejte na malé kostičky nasekaný česnek. Přidejte špagety i s trochou vody z hrnce, promíchejte a stáhněte z ohně. Přidejte na drobné kousky pokrájená sušená rajčata a olivy a máte-li, přidejte trochu naklíčených semínek.

Sezamezán – sezamové semínko (neloupané má více minerálů a vitaminů) pomeleme v mlýnku na mák, promícháme s lahůdkovým droždím v poměru 2:1 a osolíme. Zamícháme do ještě teplých špaget.

Související recepty