balíček kvalitních špaget (200g)
uzené tofu
sušená rajčata
olivy
popř. naklíčené semínka, mungo
40g sezamové semínko
20g lahůdkové droždí
sůl
Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly trochu tužší na zkus. V pánvi na olivovém oleji osmahněte na drobné kostičky pokrájené tofu. Jakmile dostane kůrčičku, přidejte na malé kostičky nasekaný česnek. Přidejte špagety i s trochou vody z hrnce, promíchejte a stáhněte z ohně. Přidejte na drobné kousky pokrájená sušená rajčata a olivy a máte-li, přidejte trochu naklíčených semínek.
Sezamezán – sezamové semínko (neloupané má více minerálů a vitaminů) pomeleme v mlýnku na mák, promícháme s lahůdkovým droždím v poměru 2:1 a osolíme. Zamícháme do ještě teplých špaget.