Fazolová polévka

Fazolová polévka
Počet porcí: 3 porce
Doba přípravy: 25 minut + vaření fazolí
Ingredience:

100g suchých fazolí
4 velké brambory
větší cibule
1 lžíce luštěninové mouky
paprika (koření)
kmín
bobkový list
nové koření
majoránka
olej
sůl

Postup:

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením vodu slijeme, doplníme čerstvou a vaříme se saturejkou nebo mořskými řasami (ty zmírňují nadýmání) do měkka (podle velikosti fazolí 70 – 90 minut).

Poté ve větším hrnci na troše oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na menší kostky pokrájené brambory. Lehce zaprášíme paprikou a hladkou moukou, chvíli promícháme, aby se opražila, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření a zalijeme horkou vodou.

Jakmile začnou brambory měknout, přidáme uvařené fazole i s trochou vývaru (v něm sice zůstane část nadýmavých látek, ale dodá polévce správnou chuť) a ještě společně povaříme, dokud brambory nezměknou úplně. Polévku můžeme zahustit rostlinnou smetanou nebo lahůdkovým droždím.

 

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Související recepty