3 větší brambory
6 stroužků česneku
půl hrnku ovesných vloček
sůl
kmín
nové koření
majoránka
lahůdkové droždí
Sytou, hustou i když ne zrovna čistokrevnou česnečku uvaříme takto: brambory oškrábeme a pokrájíme na malé kostky a necháme vařit s kmínem a novým kořením v litru vody. Jakmile začnou brambory měkknout, přidáme do polévky ovesné vločky, které polévku zahustí a protlačený, rozetřený nebo najemno nastrouhaný česnek. Necháme chvilku povařit společně, aby pustil chuť, ale příliš nepřišel o svou léčivou sílu. A pokud chcete opravdu hutnou polévku, přidejte ještě polévkovou lžíci vloček lahůdkové droždí, které natáhne vodu a dobarví paletu chutí. Nejlépe až při servírování na talíř posypeme majoránkou.