Rychlý kuskus s tempehem

Rychlý kuskus s tempehem
Ingredience:

pro 2-3 osoby:
1 kostka tempehu
menší cuketa
hrnek kuskusu
sušená rajčata
olej
sůj

Postup:

Na pánvi zlehka orestujeme na kostky nakrájený tempeh (lépe použít smažený nebo uzený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnkem kuskusu (vhodnější je celozrnný) a zalijeme dvěma hrnky horké vody. Promícháme a zhruba během pěti minut se voda vsákne do kuskusu, podle toho, zda chceme vodnatější nebo sušší jídlo buď stáhneme z ohně a nebo naopak mícháme a necháme přebytečnou vodu vypařit. Během vaření kuskusu se do něj hodí přidat sušená rajčata – zvláště pokud vám někde zůstaly tuhé sušší kousky, kterým už nepomůže ani sebelepší olej. Ve vodě ale krásně změknou a dají celému jídlu pěknou barvu i lehce nakyslou chuť.

Související recepty