1 velká cibule
kostka uzeného tofu
hrnek uvařených fazolí (popř. z konzervy)
půl hrnku mražené nebo sterilované kukuřice
2 rajčata
olej
sůl
mexické koření (popř. sladká a pálivá paprika, římský kmín, chilli)
naklíčené fazole mungo na ozdobení
Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, o chvíli později orestujeme také na menší kostky pokrájené tofu. Zaprášíme kořením, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme fazole, kukuřici, sůl, občas zamícháme a nakonec přidáme na kostky nakrájená rajčata.
Alternativou je také směs lehce podlít (vodou nebo lákem z fazolí) a po stažení z ohně zahustit lahůdkovým droždím nebo čerstvě namletým lněným semínkem. Servírujeme s chlebem.
Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.