400 g mandle
150 g datle
300 g malin nebo jahod
5 vypeckovaných datlí
100 g kokosového oleje
Nejprve vytvoříme pevný korpus: mandle (popřípadě se hodí kešu nebo vlašské ořechy) namočíme na několik hodin do vody. Tu potom sceníme a ořechy společně s vypeckovanými datlemi rozmixujeme na hutnou hmotu. “Těsto” poté vtlačíme do formy na dort, kterou zaplníme zhruba z poloviny a pořádně pomačkáme. Po vychlazení až překvapivě dobře ztuhne.
Na krém si nejdříve rozpustíme kokosový olej. Lépe delší dobu při nižší teplotě, aby se jen roztopil a příliš nezahřál. V mixéru pak rozmixujeme datle (slouží jako sladidlo) a maliny a poté přidáme rozpuštěný kokosový olej a ještě krátce společně rozmixujeme. Stěrkou krém přemístíme na korpus a opatrně rozetřeme. Necháme několik hodin ztuhnout v lednici. Poté dort ještě můžeme dozdobit čerstvým ovocem.