Rizoto s cuketou a hlívou

Houbove rizoto
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

300g kulatozrnné rýže
1 větší cibule
400g hlívy ústřičné
půl menší cukety
houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř
olej na smažení

Postup:

Kulatozrnou rýži propláchneme a dáme vařit s jeden a půl násobkem vody a větší špetkou soli. Vaříme pod pokličkou do polotvrda.

V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme na malé kostky pokrájenou cuketu a krátce ji společně orestujeme. Poté přidáme malou lžičku houbového koření, mletého kmínu a špetku pepře a přidáme na nudličky pokrájenou hlívu. Chvíli směs podusíme, dokud hlíva nepustí šťávu, podlejeme cca 1 dl horké vody, přichutíme solí nebo sypkým zeleninovým bujónem.

Přidáme rýži a za občasného míchání necháme spojit houby s rýží, dokud se nevstřebá zbytek vývaru.

Související recepty